Szolgáltatásainkról

A Rábamenti Agrár Kft 2006. június 30-án átalakulással jött létre. Társaságunk magas szintű, szakmailag megalapozott gazdálkodást folytat, melynek hátterét a vezetők és az alkalmazottak tapasztalata garantálja. Tevékenységünk két fő ágazata a szántóföldi növénytermesztés és a baromfitartás.

A növénytermesztés alapvetően árunövények előállításával (búza, tavaszi árpa, repce, szója, kukorica) foglalkozik, valamint a takarmánykeverő üzemet látja el alapanyaggal. Terményeinket 1300 hektáron integrált szántóföldi növénytermesztés keretei kötött állítjuk elő, mivel közel 10 éve résztvevői vagyunk az Agrár Környezetgazdálkodási Rendszernek (AKG).

Másik fő ágazatunk a baromfitartás, melynek célja elsősorban az étkezési tojás termelése. Állatállományunk tartása naposcsibe kortól kezdődik saját előnevelő épületeinkben, melyeket 18 hetes korukban telepítünk át tojóházainkba. Két istállóban 58.000 db tojótyúkot tartunk, éves tojáshozamunk majdnem eléri a 17 millió db-ot, melyet csomagolóüzemeknek, kereskedőknek, magánszemélyeknek részére értékesítünk. E megtermelt tojások évek óta jelen vannak a hazai kereskedelmi forgalomban. Kitűzött célunk, hogy minél több tojást csomagoljuk helyben telephelyünkön. Az ágazat részére a takarmányt saját takarmánykeverő üzemünk előállításból biztosítjuk.


Gépi bérmunkák

Gépi szolgáltatások terén rendelkezésünkre áll a zöldtakarmány készítés gépein kívül az összes szántóföldi művelethez szükséges erő és munkagép a talaj előkészítéstől a betakarításig.