Rábamenti Agrár Kft.: a tapasztalt partner a szántóföldi növénytermesztés és a baromfitartás terén.

Az Agrár Környezetgazdálkodási Rendszer tagjaként árunövények előállításával – repce, búza, tavaszi árpa, kukorica, szója - valamint étkezési tojás termelésével, tojás csomagolásával és tojásértékesítéssel, valamint tápgyártással foglalkoznak.

Világszínvonalú SALMET technológia, HACCP rendszer megfelelés, saját takarmánykeverő üzem. Ön dönt: válassza a Rábamenti Agrár Kft.-t partnerének!

Állattenyésztés

Növénytermesztés

 • Tojástermelés
 • Tojáscsomagolás
 • Minőségbiztosítás
 • Szállítás
 • Termékeink
 • Repce
 • Búza
 • Tavaszi árpa
 • Kukorica
 • Szója

Tojástermelés

Összes férőhelyünk 58.000 db tojótyúk higiénikus tartását teszi lehetővé.

Az előnevelést 35.000 férőhelyes jércenevelőnkben biztosítjuk naposcsibe kortól.

Nálunk a tojótyúkok tartása minden tekintetben megfelel az EU által előírt követelmény rendszernek. Az új szabályoknak eleget tévő változások sorozata 2006-ban kezdődött, amikor meglévő ólunkat alakítottuk át egy négyszintes feljavított ketreces tartásmódra.

2009-ben egy teljesen új épületbe SALMET technológiát vásároltunk a hozzá tartozó tojás leszedő gépsorral együtt. Mindkét épületben a fény és klímaviszonyokat számítógép vezérli.

Tojáscsomagolás

Kitűzött célunk, hogy minél több tojást csomagoljuk helyben telephelyünkön.

Ennek érdekében 2012 év végén vásároltunk egy nagyobb teljesítményű STAALKAT osztályozó és csomagológépet, amely lehetővé teszi hogy közvetlen beszállítói lehessünk akár hipermarket láncnak is. Közvetlen beszállítás a fogyasztók érdekeit is nagymértékben képviseli, mivel frissebb tojás kerülhet az üzletek polcaira.

Minőségbiztosítás

A HACCP rendszer működtetése és évenkénti felülvizsgálata kiszűr minden olyan kritikus tényezőt amely akadályozza az egészséges élelmiszer előállítását, és tervezzük az év végére egy nemzetközileg elismert élelmiszerbiztonsági minőségi irányítási rendszer bevezetését és tanúsítását ahogy ezt a piac is megköveteli. Takarmányozásunk kizárólag saját termelésű takarmányt és ivóvíz minőségű vizet használ.  Tojótyúk tartásunk több mint 30 éves múltra tekint vissza.

Szállítás

Az igény szerint készre csomagolt tojásokat saját szigetelt és temperált rakterű teherautóval rendelési tétel szerint akár 120 ezer db tojás/forduló tudunk szállítani.

Termékeink

Leírást majd kapjuk….

Növénytermesztés

A növénytermesztés alapvetően árunövények előállításával foglalkozik, valamint a takarmánykeverő üzemet látja el alapanyaggal.

Terményeinket közel 1300 ha -on integrált szántóföldi növénytermesztés keretei kötött állítjuk elő, mivel közel 10 éve résztvevői vagyunk az Agrár Környezetgazdálkodási Rendszernek (AKG).

Növényeink átlagos vetésterületei a következők:

 • Őszi búza: 400 ha
 • Őszi káposztarepce: 300 ha
 • Kukorica: 250 ha
 • Tavaszi árpa: 200 ha
 • Szója: 150 ha

Szolgáltatásainkról

A Rábamenti Agrár Kft 2006. június 30-án átalakulással jött létre. Társaságunk magas szintű, szakmailag megalapozott gazdálkodást folytat, melynek hátterét a vezetők és az alkalmazottak tapasztalata garantálja. Tevékenységünk két fő ágazata a szántóföldi növénytermesztés és a baromfitartás.

A növénytermesztés alapvetően árunövények előállításával (búza, tavaszi árpa, repce, szója, kukorica) foglalkozik, valamint a takarmánykeverő üzemet látja el alapanyaggal. Terményeinket 1300 hektáron integrált szántóföldi növénytermesztés keretei kötött állítjuk elő, mivel közel 10 éve résztvevői vagyunk az Agrár Környezetgazdálkodási Rendszernek (AKG).

Másik fő ágazatunk a baromfitartás, melynek célja elsősorban az étkezési tojás termelése. Állatállományunk tartása naposcsibe kortól kezdődik saját előnevelő épületeinkben, melyeket 18 hetes korukban telepítünk át tojóházainkba. Két istállóban 58.000 db tojótyúkot tartunk, éves tojáshozamunk majdnem eléri a 17 millió db-ot, melyet csomagolóüzemeknek, kereskedőknek, magánszemélyeknek részére értékesítünk. E megtermelt tojások évek óta jelen vannak a hazai kereskedelmi forgalomban. Kitűzött célunk, hogy minél több tojást csomagoljuk helyben telephelyünkön. Az ágazat részére a takarmányt saját takarmánykeverő üzemünk előállításból biztosítjuk.

Gépi bérmunkák

Gépi szolgáltatások terén rendelkezésünkre áll a zöldtakarmány készítés gépein kívül az összes szántóföldi művelethez szükséges erő és munkagép a talaj előkészítéstől a betakarításig.

Bértisztítás

Cégünk rendelkezik a szárítótorony mellett elő- és utótisztítóval egyaránt.
Előtisztítónk típusa körrostás SIGMA H-753
Utótisztítónk típusa fakeretes síkrostás CIMBRIA DELTA 145
Tisztítási díjtételeinket minden évben frissítjük.

Bérszárítás

Szárítási kapacitásunk 20 t/óra, melynek nedvességelvonás alapján történő árkalkulációját minden évben közzétesszük.

Bértárolás

Meggyeskovácsi Gyulamajor telephelyünkön rendelkezünk 7000 t termény tárolására alkalmas padozatos magtárakkal.

Mérlegelés

Meggyeskovácsi Gyulamajor telephelyünkön üzemel egy 60 t méréshatárú hitelesített közúti hídmérleg.
Mérlegelési díjtételek:

 • Kis jármű: 1000 Ft
 • Vontató és szóló tehergépkocsi: 2500 Ft
 • Pótos tehergépkocsi: 3000 Ft

Árak az áfát nem tartalmazzák!

Tápgyártás

Keverőüzemünkben évente 3000 t táp gyártását végezzük. Szabad kapacitásunk lehetővé teszi, hogy mások részére is tápgyártást végezzünk.
Telephelyünkön munkaidőben egalizált 50 kg– os zsákokban Csúcstojó keveréktakarmány kapható.

Jérce előnevelés

Cégünk saját célra naposcsibe kortól 18-20. élethétig jércenevelő épületekben előneveli a tyúkokat, amiket aztán a tojóházba telepítünk.
Igény esetén vállalunk bérelőnevelést is. A jércéket 18. élethetükben oltva értékesítjük.

Aktuális


Elérhetőségek

Cégnév: Rábamenti Agrár Kft.
Cím: 9756 Ikervár, Ifjúság u.1.
Tel/Fax: +36 95 490 064
Adószám: 13761839-2-18
Email:

Ügyvezető igazgató: Dr. Erőss Jenő
Cégvezető: Erőss Ádám


GPS koordináták

Iroda: 9756 Ikervár Ifjúság u. 1. SZ 47°12'37.28"É H 16°53'48.39"K
Meggyeskovácsi Gyulamajor: SZ 47°10'55.80"É H 16°52'24.54"K
Tojótelep Meggyeskovácsi Balozsa utca: SZ 47° 8'49.72"É H 16°51'45.64"K

Kapcsolatfelvételi űrlap

Amennyiben kérdése, kérése, véleménye van, az alábbi űrlap segítségével küldje el nekünk.
Kérjük, adatait pontosan adja meg a sikeres kapcsolatfelvétel érdekében!

Minden mező kitöltése kötelező!